Történetünk

A Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet történelme

A Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet 1959. január 18.-án alakult meg Gádoros községben 25 alapító tag elhatározásából, akik 100 Ft-os részjegyet váltottak az induló tőke megteremtéséhez. Szándékukat az összefogás erejébe vetett bizalom vezérelte, valamint az a felismerés, hogy a szűkös anyagi lehetőségek között, egymást segítve új lehetőséget teremtsenek a település lakosságának.

A Takarékszövetkezet fokozatosan növelte taglétszámát,bővítette szolgáltatásinak körét. Látványosan növekedett a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma is. Bár a szövetkezet tevékenysége és jövedelemtermelő lehetősége jogszabályilag szűk mozgásteret biztosított, a takarékszövetkezet folyamatosan fejlődött, anyagilag erősödött.

image

1976-ban megkezdte a terjeszkedés, a működési terület bővítését, időrendi sorrendben az alábbi helyeken nyitott új kirendeltségeket:

  • Gerendás 1976. év
  • Telekgerendás 1981. év
  • Orosháza 1985. év
  • Nagyszénás 1987. év
  • Csorvás 1988. év
  • Gádoros 1989. év

A Gádorosi kirendeltség 1989-ben vált el a központtól és önálló gazdálkodó egységként működött tovább.

2000. január 1-én a Tótkomlós Körzeti Takarékszövet beolvadt a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezetbe, amelynek eredményeként további hat településen nyújtott pénzügyi szolgáltatást ügyfeleinek. A folyamat során Tótkomlós, Kardoskút, Mezőhegyes, Pusztaföldvár, Békéssámson és Csanádapáca kirendeltségek kapcsolódtak az akkor meglévő területhez.

Mára már egy egységes, együtt gondolkodó munkatársakból álló csapat szolgálja ki a működési körzet ügyfeleit.

image

A számszaki eredmények mellett az sem közömbös, hogy a kirendeltségek saját tulajdonú ingatlanokban újszerű állapotban, a legkorszerűbb bankbiztonsági, banktechnikai és informatikai háttérrel szolgálják ki az ügyfelek banki igényeit. 2005 évben Orosházán, 2008-ban pedig Csorváson került átadásra egy teljesen új kirendeltség.

A magyar bankszektor egyetlen kizárólagos magyar tulajdonnal rendelkező szereplői a takarékszövetkezetek, köztük mi is. Bízunk benne, hogy ennek a ténynek üzenete van, és ügyfeleink bizalma tovább erősödik.
50 évvel ezelőtt a Takarékszövetkezetet azért hozták létre az alapítók, hogy legyen egy pénzintézet, akihez bizalommal tudnak fordulni kölcsönért, vagy helyezheti el pénzüket. Ennek az eszmének a megtartásán dolgozunk a mai napig.

Jövőképünk

image

A Takarékszövetkezet elsődleges célja továbbra is a működési területen élő lakosság, illetve a működő vállalkozások igényeinek kiszolgálása. E célokat úgy kívánjuk elvégezni, hogy a szövetkezeti eszme három pillére érvényesüljön, vagyis biztosítani kívánjuk:

  • szövetkezetünk hosszú távú fejlődését
  • szövetkezeti tagjaink érdekeit
  • dolgozóink folyamatos munkalehetőségét

A prudens és a szakmailag megalapozott működés, a növekedési ütemet nem hajszoló magatartás biztosítja stabilitásunk megőrzését és ügyfeleink bizalmának további növelését.

 

 

 

A Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet 2013. április 1-jén csatlakozott a TakarékPont Hálózathoz, így már Békés megyében is jelen van a hálózat.

image

Az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető TakarékPonthoz csatlakozott a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet április 1-jén. Ezzel a szövetkezeti tagok száma 24-re, a fiókoké 455-re emelkedett a hálózatban.
A csatlakozás célja, hogy a TakarékPont az ügyfelek számára földrajzilag még kiterjedtebb szolgáltatást nyújtson, mivel a hálózat korábban Békés megyében nem rendelkezett fiókkal. Az áprilisi csatlakozást követően már ebben a megyében is 12 TakarékPont fiók áll az ügyfelek rendelkezésére.

A teljes arculatváltás és termékportfólió átvétel június 1-jére fejeződik be a Gádoros Takaréknál. A TakarékPont Hálózat termékei tovább színesítik a Gádoros Takarék termékkínálatát, ezáltal pedig Békés megyében is elérhetőek lesznek a TakarékPont Hálózat termékei és szolgáltatásai a lakosság és a vállalati szféra számára
 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...