Gádoros Takarék

Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

Általános információk

Általános információk

Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

A nem körültekintő hitelfelvétel komoly nehézségeket okozhat Önnek a jövőben.

Az alábbiakban felhívjuk figyelmét néhány fontos tényezőre, amelyet mindenképpen mérlegelnie szükséges egy-egy hitelszerződés aláírása előtt. Az oldalon közvetlen átlinkelési lehetőséget talál a Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban: MNB) honlapjára (www.mnb.hu), ahol sok hasznos és döntését megkönnyítő információhoz juthat.

Mérje fel lehetőségeit és háztartása terehbíró képességét!

image

Az MNB honlapján elérhető a "Háztartási költségvetés-számító program", amely segítségével mérlegelheti a háztartásának teherviselő képességét. Javasoljuk, hogy hitelfelvétel előtt ellenőrizze saját maga és családja pénzügyi helyzetét, és ezek figyelembe vételével, felelősen döntsön a hitelfelvételről.


Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelfelvétel előtt részletesen tanulmányozza át az MNB által kiadott, "A túlzott eladósodottság kockázatairól" szóló tájékoztatót. A kiadványban fontos tájékoztatós anyagot talál az eladósodás veszélyeiről és egyéb mérlegelendő dolgokról.

Tanulmányozza több pénzintézet ajánlatát!

Javasoljuk Önnek, hogy amennyiben hitelfelvétel előtt áll, úgy a szerződés megkötése előtt látogasson el az MNB honlapjára, ahol különböző hitelintézetek termékeinek ajánlatait hasonlíthatja össze. A különböző pénzintézetek ajánlatainak összehasonlításával nagyobb biztonsággal hozhatja meg döntését.
 

Kérjük tájékozódjon továbbá kirendeltségeinken, ügyintézőink bármely kérdésére választ adnak.

 

Fizetési nehézségek

Fizetési nehézségek

Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

A Gádoros Takarék számos olyan konstrukciót ajánl fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelei számára, amely átmeneti vagy akár végleges megoldást is kínálhat a pénzügyi gondjaira.

image

Fizetési nehézségek esetén a fedezetként szolgáló ingatlan elárverezésénél mindenképpen jobb megoldás valamilyen fizetéskönnyítő lehetőséget találni. A megfelelő megoldáshoz először mérje fel, milyen mélységű a törlesztési probléma, rövid vagy akár hosszabb távú pénzügyi gondokkal kell-e szembenéznie, továbbá, hogy milyenek a kilátásai a jövőre nézve.

Amennyiben anyagi gondjai hiteltartozása időben történő törlesztését is veszélyezteti, mindenképpen keresse fel a Gádoros Takarékot, hogy fizetési nehézségeire közösen találjunk megoldást.

A Gádoros Takarék az alábbiakban bemutatja Önnek a rendelkezésre álló lehetőségeket, de a döntés az Ön kezében van. Mivel a hitel törlesztése hosszú távú kötelezettség, körültekintően és előrelátóan kell mérlegelnie a különböző megoldásokat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Gádoros Takarék bármely kirendeltségén térítésmentesen kérheti aktuálisan fennálló tartozásának – tételes jogcím és összeg szerinti - kimutatását.

Amennyiben valamely törlesztéskönnyítő lehetőség igénybevételén gondolkodik, először kérjen személyre szóló tájékoztatást a Gádoros Takarék bármely kirendeltségén az egyedi feltételekről, az igénybevételi lehetőségekről, költségekről.

LEHETŐSÉGEK

Jogszabályi felhatalmazáson alapuló lehetőségek a lakáscélú jelzáloghitel futamidejének díjmentes hosszabbítására

2010. november 27-től a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleknek lehetősége van a hitelük futamidejét díjmentesen meghosszabbítani, ha erre nem került sor a futamidő hosszabbítást megelőző öt évben. A törvény szerint minimum 90 napos késedelem esetén a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők kezdeményezhetik hitelük futamidejének egyszeri, díjmentes, maximum 5 évvel történő meghosszabbítását, melyet a Gádoros Takarék csak alapos okkal utasíthat el. Jogszabályi felhatalmazáson alapuló lehetőségek - a lakáscélú jelzáloghitel futamidejének díjmentes meghosszabbítására.

Árfolyamrögzítés és gyűjtőszámlahitel

Az Országgyűlés elfogadta a törvényt, amelyet a devizakölcsönök árfolyam-ingadozásból eredő negatív hatások átmeneti tompítására és a lakóingatlanok tömeges kényszerértékesítésének elkerülésére alkotott.
Az árfolyamrögzítésben való részvétel az adósok számára önkéntes, tehát Ön mérlegelheti, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel, avagy sem.

Ha az árfolyamrögzítést választaná, fontos felmérni, hogy:

  • a törvényi feltételek az Ön esetében fenn állnak-e?
  • a jelenlegi átmeneti segítség fejében vállalni tudja-e a későbbiekben jelentkező, felhalmozott tartozások kiegyenlítését?

A konstrukcióról és az igénybe vétel részletes feltételeiről személyesen a Gádoros Takarék kirendeltségein informálódhat.

A Gádoros Takarék által létrehozott megoldások fizetési nehézségekkel küzdők részére

A Takaréknál felvett valamennyi hiteltípusnál van lehetőség a nehéz pénzügyi helyzetbe került adósok fizetési problémáinak áthidalására:

  • az egyes hitelek törlesztésének átmeneti felfüggesztésével,
  • türelmi idő biztosításával, vagy a törlesztőrészletek csökkentésével, a futamidő hosszabbításával.   

Az alkalmazható lehetőségekről és azok feltételeiről bővebben személyesen a Gádoros Takarék kirendeltségein tájékozódhat.

 

Dokumentumok

Dokumentumok

Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

Hitelfelvétel előtti tájékoztatások

Fizetési nehézségek esetére vonatkozó anyagok

ÁSZF

NGM tájékoztatókat

 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...