Általános információk

Általános információk

Fundamenta-Lakáskassza

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. bemutatása

image

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. küldetésének tekinti, hogy professzionális lakásfinanszírozóként minden ügyfelét hozzásegítse ahhoz, hogy - az öngondoskodás elvén alapuló konstrukciójával - vonzó feltételek mellett, állami támogatással, minőségi tanácsadás révén, súlyos eladósodás nélkül lakáscéljaikat megvalósíthassák.
A cég 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet szakosított hitelintézetként, dinamikusan növelve Ügyfelei és munkatársai számát. A társaság tevékenységi köre kiterjed a meghatározott szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 2003. július 1-jével alakult meg a Fundamenta Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. fúziójával.

A Fundamenta alapítói a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG., Németországban a legnagyobb ügyfélkörrel és piaci részesedéssel rendelkező lakás-takarékpénztár és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a takarékszövetkezetek központi bankja voltak. A Bausparkasse Schwäbisch Hall Európa számos országában alapított sikeres leányvállalatot, így Csehországban és Szlovákiában is.

A Lakáskassza Első Általános Lakástakarékpénztár Rt-t a Providencia, a Generali, a Generali Vienna, a Volksbank, és a Postabank alapították. A Lakáskassza részvényesi struktúrája és neve 2000 decemberében megváltozott, többségi tulajdonosa a Wüstenrot csoport lett, amely Ausztriában és Németországban 80-100 éves tapasztalattal rendelkezik a lakás-takarékpénztári szolgáltatások terén.

2002. szeptember 1-jén a Lakáskassza átvette az Otthon Lakás-takarékpénztár Rt. szerződés- és ügyfélállományát, és ezzel a hazai lakás-takarékpénztári piac 30 százalékát tudhatta magáénak mind a szerződések darabszámát, mind értékét tekintve.

Ismerje meg a Fundamenta lakás-előtakarékossági programját! További információért kattintson ide!
 

A részletekért kérjük, forduljon bizalommal kirendeltségeinkhez!

 

Előtakarékosság

Előtakarékosság

Fundamenta-Lakáskassza

Fundamenta Lakáskassza szerződéskötés a Gádoros Takaréknál!

Ahány színre festheti otthonát, a Fundamenta lakásszámla annyi féle megoldást kínál lakáscéljaira!

image

 Életünk talán legnagyobb és folyamatos kihívása, hogy ideális otthont teremtsünk magunknak. Ez a feladat egész életünket végigkíséri: az első lakás megvásárlásától egy tágasabb családi fészek megszerzésén át egy szebb, kényelmesebb otthon kialakításáig.
Azért, hogy ezt az otthont megteremthesse, kössön Ön is Fundamenta lakásszámla szerződést, hogy kihasználhassa az egyes termékek által nyújtott legfőbb előnyöket!

Mi is az a LAKÁSSZÁMLA?

A Fundamenta lakásszámla olyan – államilag támogatott – megtakarítási forma, amely havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 49-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít. Így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből tudja megvalósítani.

Mire használható a LAKÁSSZÁMLA? (a teljesség igénye nélkül...)

image
 1. Új vagy használt lakás vásárlásra
 2. Házépítésre
 3. Telek vásárlásra
 4. Felújításra, korszerűsítésre, átépítésre
 5. Kert és terasz építésre
 6. Kútfúrásra és öntöző rendszer kiépítésére
 7. Kandalló vagy cserépkályha beépítésre
 8. Beépített konyhabútor vagy konyhai eszközök beszerzésére

Ön kedvére dönthet a futamidők és a havi megtakarítások közül annak megfelelően, hogy mikor és mekkora pénzügyi keretből szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani.

Melyek a Fundamenta Lakásszámla legnagyobb előnyei?

 • Megtakarításait az állam az Ön befizetésének 30%-ával támogatja
 • Kamatadó-mentes befektetési forma
 • Egyes megtakarításaira akár évi 10,56%-os garantált hozam is elérhető
 • Forint alapú lakáskölcsön a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,23%) kamattól
 • Futamidőtől függően napi két kávé árából 8 000 000 forinthoz juthat megtakarításai és kölcsönünk segítségével, mely összeg családtagjaira kötött szerződésekkel – egy négytagú család esetén – a 32.000.000 forintot is elérheti
 • Szükség esetén a megtakarítási idő lejárta előtt Megelőlegező hitelt igényelhet
 • Az összeg felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, vagy felújításra, modernizálásra, legyen szó ablakcseréről vagy új konyhabútor beépítéséről
 • Mostantól gond nélkül köthet új szerződést családtagjai számára, így nem csak a rendelkezésre álló összeget többszörözheti meg, de ha időben megköti a szerződést, akkor gyermekét az iskola elvégzésekor akár egy kisebb lakáshoz is hozzásegítheti

Kinek érdemes takarékoskodni?

 • akik első lakásuk megvásárlását tervezik,
 • akik a jövőben lakást vagy házat szeretnének cserélni,
 • akik jelenlegi otthonukat szeretnék felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • akik gyermekeik jövőjéről szeretnének gondoskodni,
 • a lakásszövetkezeteknek és társasházaknak, amelyek a közös tulajdonban lévő épületrészek felújítását, korszerűsítését tervezik.

Ön az igényeihez mérten a megtakarítás különböző konstrukciói közül választhat.
Több futamidő közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbet!

Néhány példa a lakásszámlára:

GYORS FUTAMIDŐ - 4 év 4 hónap

image

.

HOSSZÚ FUTAMIDŐ - 10 év 3 hónap

image

.

Részletes tájékoztatásért és szerződéskötésért kérjük látogasson el kirendeltségeinkre.

image

Az állami támogatásmértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.
Jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010 (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.
A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés a) pontja szerint számított referencia THM érték 5,23%, ahol a hitel összege 1 millió forint, futamideje 5 év, új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának és az első havi megtakarításnak a megfizetése, továbbá a szerződés létrejöttére irányuló ajánlatnak a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről történő elfogadása. A jelen tájékoztatóban megjelölt THM érték tekintetében rögzítjük, hogy a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a 821. számú módozat (4 év 4 hónap megtakarítás) esetén 1.800.000 Ft szerződéses összeg, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, THM: 5,28%, 53 hónapos futamidőre.
A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 28.529,- Ft, ügyleti kamat: 91.219,- Ft. Havi törlesztőrészlet 21.528,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1.119.748,- Ft. A kávé ára a példában 340 Ft/db.
Az Ön tanácsadója mint pénzügyi közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. (1052 Budapest, Váci utca 19-21., cg.: 01-10-043304; tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ellenőrzi, tevékenységi engedély száma: 255/1997. számú ÁPTF-határozat) képviseletében és érdekében, annak pénzügyi közvetítőjeként jár el. A pénzügyi közvetítő a pénzügyi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés megkötéséért közvetítői díjazásban részesül.

www.fundamenta.hu

 

Szolgáltatási térkép

Szolgáltatási térkép

Fundamenta-Lakáskassza

Fundamenta Szolgáltatási Térkép és Nyilatkozat
 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...